Festonneren

tapijten, Eggebeen Interieurs

De meest gebruikte afwerking is het festonneren. Dit traditionele ambacht wordt al meer dan 40 jaar door ons uitgevoerd. Het afwerken gebeurd met zowel wollen als nylongarens.

Tijdloos.. maar het blijft toch modern..!!

Lederen band

tapijten, Eggebeen Interieurs

Leer geeft een fraaie en decoratieve uitstraling, het geeft uw tapijt cachet. Met deze techniek worden de naden onzichtbaar weggewerkt, en de randen opgevuld. Dit geeft het karpet exclusiviteit. Bij ons kunt U kiezen uit meerdere leersoorten en kleuren.

 

Smalle bies onzichtbaar

tapijten, Eggebeen Interieurs

Om het karpet komt een smalle band van een bijpassende kleur. Als resultaat krijgt u een fraai karpet met een nauwelijks zichtbare band. Dit word ook wel “blind” banderen genoemd. De materialen van de smalle band kunnen variëren, of het nu nubuck-leer of katoen is, een ding is zeker deze techniek geeft het vloerkleed een klasse uitstraling.

 

Smalle bies zichtbaar

tapijten, Eggebeen Interieurs

Naast het blind banderen kunt u ook kiezen voor smalle bies met de stiknaad in het zicht. In bovenstaande afbeelding ziet u hier een voorbeeld van. Voor verdere info klikt u op de afbeelding.

Banderen

tapijten, Eggebeen Interieurs

Deze afwerking kan met zowel katoenen band, synthetische band, Jute band als wel Linnen.Ieder soort heeft weer zijn specifiek eigenschappen en voordelen: Katoenband kan op alle natuurproducten worden toegepast en geeft het tapijt een natuurlijke uitstraling.

Volume kleed

tapijten, Eggebeen Interieurs

Dit exclusieve karpet heeft een volle “touch” en extra volume. Het is luxueus, zacht en comfortabel. Door de randen van het tapijt om te vouwen en de ruimte hiertussen te voeren met een speciaal ondertapijt ontstaat een veerkrachtig en soepel karpet.

Traptreden

tapijten, Eggebeen Interieurs

Festo Carpets heeft een eigen techniek voor het vervaardigen van traptreden. Deze techniek kan op elk tapijt of Sisal toegepast worden. De rug van de trede wordt voorzien van een zelfklevend kunststof “L”profiel. Op deze wijze zijn de traptreden makkelijk aan te brengen en passen zij altijd. De traptreden worden afgewerkt met de festoneer techniek of smallebies met stiknaad in het zicht.

Speciale wensen?

STAGEIII

Heeft U een eigen tekening of ontwerpschets? Wij zetten uw ideeën om in een fraai tapijt. Wij voorzien u van een vakkundig advies en zullen uw wens zo goed mogelijk uitvoeren.

Wij gaan een uitdaging nooit uit de weg, daag ons uit en wij verassen U !!